INSTITUT ZA INTEGRISANU BEZBEDNOST
Heroja Pinkija 55
Novi Sad

Tel: 021 6526 715
Faks: 021 6398 449

e-mail:
centar-preventiva@eunet.rs

Održan napredni trening za pripremu i pisanje predloga projekta za EU fondove

Institut za integrisanu bezbednost u saradnji sa Balkanskom bezbednosnom mrežom realizovao je prvi napredni trodnevni trening za pripremu i pisanje predloga projekta za EU fondove.

Prvi dan treninga održan je 08. aprila. Polaznici su dobili osnovne informacije o Evropskim fondovima koji su na raspolaganju našoj zemlji u periodu od 2014. do 2020. godine. Predstavljene su im osnovne prepreke pred kojima stojimo na putu do bespovratnih sredstava,  kao i razlozi zbog kojih dobijamo sredstva.  Kroz različite sajtove ukazano je na koji način se dolazi do informacija o otvorenim i najavljenim konkursima.  Napravljen je prvi korak ka pripremi i pisanju predloga projekta.

Polaznicima je ostavljeno nekoliko dana do nastavka treninga. Za to vreme sumirali su svoje utiske i drugog dana treninga, 16. aprila došli sa svojim idejama i spremnim pitanjima.

16. i 17. aprila trening se sastojao iz kombinacije teorijskog i praktičnog rada. Polaznici su ocenili da su najviše koristi imali od praktičnih radionica u kojima su podeljeni u timove, pri čemu su dobili zadatke za postavku predloga projekata, urađena je simulacija dizajna i pisanja konkretnog predloga projekta za otvorene konkurse. Predstavljen im je način planiranja projekata u timu zajedno sa partnerima, tj način na koji da ostvare sinergiju.

U narednom periodu realizovaće se još nekoliko treninga sličnog tipa. Više informacija možete dobiti na broj telefona Instituta 021/65-26-715, Biljana Miladinov