INSTITUT ZA INTEGRISANU BEZBEDNOST
Heroja Pinkija 55
Novi Sad

Tel: 021 6526 715
Faks: 021 6398 449

e-mail:
centar-preventiva@eunet.rs

Info sesija "EU FONDOVI I PROGRAMI ZA SRBIJU"

Realizovan treći po redu projekat Instituta za integrisanu bezbednost u saradnji sa Balkanskom bezbednosnom mrežom.

Nakon velikog interesovanja u Beogradu, 11. marta u Novom Sadu održana je info sesija na temu ’’EU FONDOVI I PROGRAMI ZA SRBIJU’’. Predavači su bili predstavnici Balkanske bezbednosne mreže koji su na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva prisutnima predstavili Evropske fondove koji su na raspolaganju Srbiji u periodu od 2014-2020. godine.

Prisutni su imali priliku da čuju gdin-a Boška Nektarijevića (izvršni direktor Balkanske bezbednosne mreže) Ratka Bojovića (šef tima za analizu i monitoring). Takođe ukazala nam se izuzetna čast da ugostimo svetski cenjenog naučnika sa Univerziteta u Njukastlu, koji je radio na evaluaciji projekata za Evropsku komisiju u Briselu i kao konsultant za prvu srpsku Komisiju za visoko obrazovanje prof. dr Stiva Kvorija (STEVE QUARRIE).

Prof. dr Stiv Kvori prisutnima je predstavio novi program Evropske unije za istraživanje i inovacije za period 2014-2020. godine (HORIZON 2020)  koji objedinjuje Sedmi okvirni program (EP7), deo Programa za konkurentnost i inovacije (CIP) i Evropski institute za inovacije i tehnologiju (EIT). Sa budžetom od oko 78 milijardi evra HORIZON 2020 predstavlja najveći program za istraživanje i inovacije do sada.

Info sesiji su prisustvovali predstavnici javnog i privatnog sektora koji su iznosili svoje ideje za projekte i zahvaljujući interaktivnosti predavača dobili praktične savete na koji način mogu doći do informacija vezanih za svoje projekte.